Dolní Datyně – Sedliště 6:2 (2:1)

Vandriak 1-1, Tomašák 2-1, Sukač 3-1,4-1, Kodenko 5-2, Kubiena 6-2

ŽK – 33.Kodenko, Vandriak,41. Judita, 76.Dolák, 82.Miczka

rohy – 4:3

střely na bránu – 8:3

střely mimo – 6:5

 

sestava – Rozbroj – Neumann,Dluhoš,Tomašák – Kodenko – Kubiena, Miczka, Vandriak (71. Hanzlík) , Judita (59.Dolák) – Sukač /C/, Baláž (84.Ondruš)

 

Po delší době se umoudřilo počasí, a tak bylo možno sehrát první jarní zápas, i když (jak už bylo avizováno dříve) na umělé trávě. I přesto, že chyběli Kolder, Horňák,Janovský a pro  zranění Ftáček s Walou, měl domácí lodivod k dispozici dostatečně široký kádr. Lépe však do utkání vstoupili hosté ze Sedlišť hned ve 2.minutě, ale domácí gólman Rozbroj včasným vyběhnutím zabránil většímu rozruchu před vlastní brankou. Za čtyři minuty po rohu hlavičkoval hostující hráč vedle branky, no a v 8.minutě se sedlišťští dočkali prvního gólu, když po minele Dluhoše se míč dostal ke kanonýru Krejčokovi, pro kterého už nebyl problém skórovat do odkryté branky 0-1. Domácí se snažili ihned odpovědět, ale hlavičku Kubieny po Tomašákově centru zlikvidoval hostující brankář Majer. Vzápětí hlavičkoval Tomašák v tísni vedle a minutu (12.min.) na to se podařilo domácím po rohu zásluhou hlavičkujícího Vandriaka srovnat na 1-1. V 18.minutě nevyužili hosté drobné Rozbrojovo zaváhání při vyběhnutí a míč putoval mimo tyče. Ve 25.minutě si hosté vpravo před vlastním vápnem museli vypomoci faulem. K nařízenému trestňáku se postavil  Tomašák a míč přes zeď uklidil k pravé tyči…  2-1. O dalších sedm minut později se po hezké kombinační akci dostal ke střele Baláž, ale jeho slabý pokus hostující gólman lehce pokryl. Před odchodem do šaten měl ještě možnost Sukač po Juditově uvolnění, ale jeho střela  se neujala.

Do druhé půle lépe vstoupili domácí, když v 51.min. Baláž uvolnil na křídle Kubienu, který přesným centrem našel ve vápně Sukače a ten se tentokrát již nemýlil 3-1 a potvrdil, že se něco od absentujícího Waly  naučil a převzal žezlo krále malého vápna. Po chvilce byl výsledkem brejkové akce domácích nepřesný Juditův centr. V 59.min. našel Miczka krásně Kubienu, který „vydláždil ulici“ pro Sukače a domácí nejlepší střelec podruhé zavěsil 4-1. Lehce nabyté vedení domácí tým ukolébalo a hráči Sedlišť toho využili ke snížení po Neumannově zaváhání. Zásluhou hlavičkujícího Juřicy byl v 63.min. stav 4-2. Dále hra probíhala bez výraznějšího vzruchu na obou stranách. Změna skóre nastala až v 83.minutě, když se ze 30-ti metrů nádherně trefil Kodenko a vyhnal pavouky ze levého horního rohu branky hostí 5-2. Závěrečné slovo patřilo v 86.minutě velmi dobře hrajícímu Kubienovi, kterého středem hezky vysunul střídající Ondruš – 6:2. Domácí celek tak vstoupil do jarní části úspěšně a dal i tímto narozeninový dárek trenéru Nešporovi.

K utkání se vyjádřil domácí kouč Radek Nešpor : “ Výsledek dnešního utkání neodpovídá předvedenému výkonu! Měli jsme momenty, kdy jsme hráli velmi špatně, zejména úvodních 20 minut. Potom přišla pasáž od 30. do 60.minuty, kdy kluci hráli dobře a prakticky rozhodli o osudu utkání. Objektivněji by se mi utkání hodnotilo lépe v případě, že bychom hráli na klasickém povrchu hřiště, jelikož tam by se měl projevit potenciál našeho mužstva.